Groener ondernemen door groener te plannen!

Groener ondernemen is meer dan alleen maar letten op het waterverbruik en het verbruik van de elektriciteit in je bedrijf. Natuurlijk zijn dat al belangrijke factoren die daadwerkelijk bijdragen aan een beter milieu. Ook, en dat is ook niet onbelangrijk, hoef je minder geld uit te geven aan de energie- en de waterrekening. Wil je nog meer doen voor het milieu? Dan kun je natuurlijk bomen gaan planten of een groen dak op je bedrijf laten leggen. Ook is het (laten) plaatsen van zonnepanelen een goede optie. Je wekt dan je eigen energie op! Maar je vergeet nu iets dat heel belangrijk is.

Stop de printer!

In heel veel bedrijven is het nog steeds gebruikelijk om alles maar te printen. Wist je dat er zelfs bedrijven zijn waar nog altijd iedere mail wordt geprint? Van de zotte natuurlijk, dat deed jij al lang niet meer. Maar ook in jouw bedrijf wordt de printer nog wel érg vaak gebruikt. Het is immers wel zo gemakkelijk om even een printje te maken. Maar wat nu als je die printer alleen nog voor noodgevallen gebruikt? Dat bespaart je heel veel energie, papier en toners. Printen is immers niet bepaald een groene bezigheid.

Maar hoe maak ik dan de personeelsplanning?

Het maken van een rooster is iets dat, traditioneel, nog vaak handmatig gebeurt. Is de planning rond? Dan wordt deze geprint en op de prikborden in het pand geprikt. Maar wat nu als ik je vertel dat dat echt niet meer nodig is? Door de juiste HR software te kiezen, zorg je voor een rooster dat altijd up to date is. Je kunt rekening houden met alle regels en uitzondering, met wensen van je personeel en wensen van je klanten.

Je kunt planning software personeel gebruiken en zo zorgen dat iedereen altijd precies weet wanneer welke uren gewerkt dienen te worden.

Het handige aan deze software is namelijk dat de planning dan direct te mailen is naar alle medewerkers. Je kunt er ook voor kiezen om de planning in een app te zetten. Zo krijgt ieder personeelslid een push melding op het moment dat er een nieuwe planning is of wanneer er wijzigingen zijn aangebracht. Door de HR software te koppelen aan online urenregistratie software, zorg je ervoor dat iedereen precies die uren uitbetaald krijgt die gewerkt zijn.

Je medewerkers zullen het fijn vinden dat niet iedere wijziging op het rooster betekent dat er weer een nieuwe mail binnenkomt. Even een berichtje in de app en iedereen is weer op de hoogte!

Aanbevolen Artikelen