Tips om een ​​duurzaam bedrijf te laten groeien

Tegenwoordig gelooft meer dan 90 procent van de CEO’s dat duurzaamheid essentieel is voor hun zakelijk succes. De trend is ook diep geworteld in business schools, 88 procent van de studenten beschouwt milieu- en sociale kwesties als prioriteiten in het bedrijfsleven en 67 procent wil milieuduurzaamheid opnemen in hun toekomstige banen.

Vandaag willen we enkele bruikbare tips delen die je meteen in je bedrijfsstrategie kunt opnemen.

Tip 1: Verbind met behoeftes

Als een bedrijf als geheel zich wil inzetten om duurzaam te worden, is de eerste stap het ontwikkelen van een duurzaamheids mindset. Mindset en gedragsverandering komen vaak van het leiderschapsteam. De uitdaging ligt dus in het helpen van bedrijfsleiders om echt contact te maken met de behoefte van de planeet en de samenleving. Dit vereist leiders met een sterk gevoel voor doelgerichtheid en een inherente motivatie om te voldoen aan de drievoudige bottom line van sociale, ecologische en financiële prestaties.

Tip 2: Maak van duurzaamheid een kernprincipe

Duurzaamheid om een ​​centraal onderdeel van de bedrijfsvoering te worden, vereist constante educatie over wat duurzaamheid echt betekent en waarom het zo belangrijk is voor de toekomst. Het lezen van artikelen over duurzame onderwerpen, op de hoogte zijn van de nieuwste duurzaamheidstrends, het bijwonen van op duurzaamheid gerichte conferenties en het deelnemen aan branche coalities die gericht zijn op het realiseren van de Global Goals zijn goede uitgangspunten.

Tip 3: Hulp voor de planeet en je bedrijf – allemaal op één plek.

Vind meer duurzame keuzes om activiteiten met een hoge CO2-uitstoot in je bedrijf te vervangen zonder extra gedoe, tijd of kosten met de Intuit Climate Action Marketplace. Deze nieuwe online bestemming biedt middelen voor kleine bedrijven om de CO2-uitstoot te verminderen, terwijl het je ook helpt geld te besparen en jouw bedrijf te laten groeien.

Tip 4: Wat betekent voor ‘groen gaan’ voor het bedrijfsleven?

Voor “Groen gaan” als bedrijf betekent het gebruik van duurzame materialen en het nemen van beslissingen die het gebruik van water, energie en materialen verminderen. Deze milieuvriendelijke benadering van ondernemerschap draagt ​​bij aan de klimaatverandering als geheel. Ondernemers, zoals Zoncoalitie (groene bedrijven) geven prioriteit aan een minimale impact op het milieu.

Tip 5: Een duurzaamheidsdoel voor de lange termijn bepalen 

Je bedrijfsstrategie moet worden gedreven door een duidelijk langetermijndoel. Het moet worden vastgesteld op basis van het bedrijfsmodel van het bedrijf, maar ook op de voordelen van de producten, de schaal en invloed van de organisatie, haar kerncompetenties en de zorgen, behoeften en ambities van de belanghebbenden. Door het sociale doel dat het bedrijf dient te integreren, kunnen werknemers het hogere doel begrijpen en het bedrijf gebruiken als een middel om betekenis te creëren in hun werk.

Aanbevolen Artikelen