Waarom je meer zou moeten investeren in goede werknemers

In de zakenwereld is een van de belangrijkste dingen die een werkgever kan doen, investeren in zijn werknemers. Door dat te doen kunnen werkgevers een productieve en positieve werkomgeving scheppen die hun bedrijf zal helpen slagen. Hier zijn vijf redenen waarom werkgevers in goede werknemers moeten investeren:

1. Goede werknemers zijn productiever.

Het is geen geheim dat gelukkige werknemers productiever zijn dan ongelukkige. Als werknemers zich gewaardeerd en gewaardeerd voelen, is de kans groter dat ze hun beste beentje voor zetten en geweldige resultaten bereiken.

2. Goede werknemers zullen minder snel vertrekken.

Werknemers die zich gewaardeerd en gesteund voelen, zullen minder snel hun baan verlaten. Aan de andere kant zullen degenen die zich ondergewaardeerd en niet gesteund voelen eerder elders kansen zoeken.

3. Goede werknemers zijn creatiever en innovatiever.

Werknemers die zich gesteund en aangemoedigd voelen zullen gemotiveerd zijn om nieuwe idee├źn te verkennen, met nieuwe strategie├źn te experimenteren, en risico’s te nemen om hun werk goed te doen. Anderzijds kunnen gedesengageerde werknemers te veel gericht raken op dagelijkse taken dan op het vinden van nieuwe oplossingen of benaderingen die het bedrijf kunnen helpen groeien.

4. Goede werknemers bouwen aan je reputatie.

Als een werknemer goed werk levert voor een werkgever, doet het woord de ronde – vooral als het bedrijf deel uitmaakt van een bedrijfstak waar iedereen met elkaar praat (bv. uitgeverij of reclame). Als je in goede werknemers investeert, vertellen werkgevers anderen over hoe het is om met hen te werken; als je niet in goede werknemers investeert, vertellen werkgevers anderen over hoe het is om met jou te werken.

5. Goede werknemers trekken meer goede werknemers aan.

Gelukkige werknemers hebben de neiging andere gelukkige, betrokken en productieve mensen aan te trekken. Hun vrienden willen werken voor een bedrijf dat hun talent en inzet net zo zou waarderen als zijzelf.

Aanbevolen Artikelen