5 manieren om je omzet te vergroten zonder personeel te hoeven inhuren

Recessietijden hebben eigenaren van kleine bedrijven gedwongen creatief te worden over hoe ze inkomsten uit hun bedrijf halen.

Voor velen betekende dit dat ze de niet-personeelsuitgaven opnieuw onder de loep moesten nemen; een manier die positieve resultaten oplevert is het inhuren van freelancers. Maar je hoeft niet eens freelancers in te huren om meer geld binnen te halen, je kunt ook zelf freelancer worden om de extra poen binnen te harken.

Hier zijn vijf tips om je inkomsten te verhogen zonder je personeelsbestand te verminderen:

1. Schrijf een e-boek of web-cursus

Een goed onderzocht e-boek is een effectieve manier om potentiële klanten te onderrichten over een bepaald probleem dat ze misschien hebben. Maak er een package deal van door aan te bieden eventuele vragen die ze na het lezen van het boek nog hebben te beantwoorden, en je hebt wat extra inkomsten met heel weinig mankracht.

Ebooks kunnen er ook toe leiden dat kopers meer informatie willen of zelfs klanten van hen maken; in plaats van één product te verkopen, kun je proberen toegang te verkopen tot een online cursus waarin leerlingen met elkaar kunnen interageren en voortdurend hulp krijgen van jou als hun leraar/instructeur/coach.

2. Bied een betaalde dienst voor coaching/consulting

Dit kan gratis of tegen betaling, maar het idee is dat je cliënten je deskundige kennis over een bepaald onderwerp aanbiedt in ruil voor enige vergoeding. Deze dienst nivelleert tot meer dan alleen het geven van begeleiding, dus zie het als een kans om echt contact met mensen te maken en hen te helpen hun doelen te bereiken.

3. Geef een online les

Er zijn platforms waar je online lessen kunt maken en gebruikers voor toegang tot die lessen kunt laten betalen als ze zich aanmelden. Maak gebruik van het feit dat tonnen mensen meer informatie zoeken over onderwerpen als persoonlijke financiën, travel hacking, koken, leiderschapskwaliteiten/technieken, enz. en geef er zelf een les! Je hoeft dit ook niet in je eentje te doen; vraag een vriend of collega om samen met jou deze onderneming aan te gaan.

4. Verhuur je ruimte of apparatuur

Als je op je werkplek ruimte hebt die niet door voltijds personeel gebruikt wordt, kun je die misschien verhuren aan een groep van buitenaf? Dit kan van alles zijn, van het geven van lessen, het houden van vergaderingen, het dienen als galerie voor kunsttentoonstellingen, enz.; als er vraag is om iets te doen op je gebied van deskundigheid of zakelijke interesse, is de kans groot dat mensen goed geld willen betalen voor het voorrecht. Als alternatief, als je apparatuur gebruikt (zoals naaimachines) die tegenwoordig niet altijd meer aan het werk gezet wordt, verhuur ze dan en verdien wat extra geld!

5. Geef les

Je hebt niet per se kantoorinfrastructuur nodig om een klas of workshop te geven, dus beperk jezelf niet. Je kunt van alles aanbieden om les te geven, van kunstnijverheid tot koken tot schrijven, aan instellingen, tehuizen, bibliotheken, enz., met een beetje planning en promotie van jouw kant.

Zoals het artikel zegt: sluit je aan bij de freelancers! Het is heel duidelijk dat zelfstandig ondernemerschap voor deze generatie zal toenemen, nu we ons op verschillende carrièrepaden begeven met meerdere banen en functies. Of je nu jong of oud bent, ik denk dat het belangrijk is om te leren hoe je deze vaardigheden kunt gebruiken, zodat we niet buiten de boot vallen in de beroepsbevolking die meer uren in beslag neemt dan de meeste mensen bereid zijn te werken. Niet alleen helpen ze je om inkomen te genereren, maar ze helpen je ook bij natuurrampen die je gebruikelijke bron van inkomsten kunnen vernietigen.

Richt je op jezelf vergroten en voortdurend nieuwe dingen leren om de snelle economie bij te houden. Het is nooit te laat of te vroeg om te gaan nadenken over welk pad je in je toekomst wilt volgen, maar het is belangrijk dat we allemaal de leiding nemen voor het te laat is.

Aanbevolen Artikelen