Doe jij alles wat nodig is om succesvol te zijn?

Miljonairs hebben hun eigen manieren om succesvol te zijn. Sommige van deze manieren zijn meer bekend dan andere, maar alle miljonairs volgen ze op de een of andere manier. Zo lezen ze veel boeken, sporten ze vier keer per week of meer, netwerken ze regelmatig en geven niet te veel uit. Door deze gewoontes op te volgen kunnen ook jij succesvol worden!

1. Ze lezen

In 2014 bleek uit een rapport dat Amerikaanse volwassenen gemiddeld maar 12 boeken lezen in hun leven. Hoewel dit niet verwonderlijk is gezien het tempo van het leven en het aantal afleidingen dat altijd aanwezig is, is het toch verbijsterend.

Een studie van een jaar eerder merkte een schril verschil op tussen miljonairs en niet-rijken: miljonairs hebben de gewoonte om meer te lezen.

Het gemiddeld aantal gelezen boeken van een miljonair bleek 48 per jaar te zijn, met sommigen die 70 boeken per jaar lazen.

Uit eerdere studies bleek dat miljonairs de neiging hebben gemiddeld een uur per dag te lezen (voor hun plezier), wat niet zo slecht is als je bedenkt dat de meeste Amerikanen minder dan een half uur per dag TV kijken.

2. Ze sporten

Miljonairs hebben de neiging vier keer per week of meer te sporten, zodat hun geest en lichaam gezond blijven. Lichaamsbeweging heeft ook het bijkomend voordeel dat het geluksniveau verhoogt, wat uiteindelijk leidt tot een hogere productiviteit op het werk.

Een studie toonde het verschil aan tussen miljonairs die elke dag sporten in vergelijking met degenen die niet sporten: de miljonairs die sportten rapporteerden 20% gelukkiger te zijn dan degenen die dat niet deden en 40% gelukkiger dan degenen die minder dan vier keer per week sportten.

3. Ze netwerken regelmatig

Uit een studie bleek dat een op de drie miljonairs ‘netwerken’ als het belangrijkste ingrediĆ«nt had genoemd als het om succes ging. Netwerken is in verband gebracht met een stijging van het salaris, mogelijkheden voor professionele groei, en zelfs promotie naar een baan.

Het is echter belangrijk om de kracht van netwerken bij het opbouwen van relaties niet te onderschatten. Miljonairs netwerken met het doel wederzijds voordelige relaties te scheppen die voor beide betrokken partijen waarde toevoegen

Een eenvoudige manier om je eigen netwerk op te bouwen is door erop uit te gaan en je in te zetten, hetzij via een mentorprogramma of een beroepsorganisatie.

4. Ze hebben spaardoelen

Een miljonair heeft een plan om van blut naar financieel veilig te gaan, dag voor dag. Om dit te bereiken stellen ze spaardoelen, die onder meer bestaan uit het creƫren van noodfondsen en het wegzetten van geld voor specifieke levensgebeurtenissen zoals trouwen en pensionering. Terwijl de meeste Amerikanen niet budgetteren, zijn miljonairs nauwgezette planners als het om hun geld gaat.

5. Ze geven niet te veel uit

De meeste miljonairs leven liever beneden hun stand dan frivool uit te geven. Door zuinig te leven kunnen ze meer van hun verdiensten sparen voor de toekomst en op lange termijn financieel zeker worden. Hoewel dit kan betekenen dat ze een tijdlang van bepaalde luxe moeten afzien, zorgt het er uiteindelijk voor dat ze in de toekomst niet blut zullen gaan.

Hoewel bekend is dat miljonairs beneden hun stand leven, genieten ze toch van wat het leven te bieden heeft. Dit houdt in dat ze leuke dingen voor zichzelf kopen als dat verdiend is en zichzelf af en toe belonen met iets bijzonders

Aanbevolen Artikelen